Nepretržitý dážď: Aktuálne informácie zo Záhorskej Bystrice

Nepretržitý dážď: Aktuálne informácie zo Záhorskej Bystrice
  •  Bratislavská ulica je neprejazdná, Gbelská sa dá prejsť iba v jednom smere, zaliata vodou je ulica Plk. Prvoniča. Cesta na Marianku je prejazdná v obmedzenom režime.
  • „Prosím obyvateľov Záhorskej Bystrice, aby boli nanajvýš opatrní a obozretní a v prípade, že nemusia nikam ísť, nech nevychádzajú z domu,“ poprosil starosta Jozef Krúpa, ktorý nadránom s kolegami z miestneho úradu zasahoval pri Vrbánskom potoku. EKO čata nosila vrecia s pieskom a štrk obyvateľom, pracovníci odčerpávali vodu z archívu starého úradu, pomáhali obyvateľom v niekoľkých lokalitách ohradiť ich domy.
  • Dobrovoľný hasičský zbor Záhorská Bystrica pomáha prakticky nepretržite, vo dne aj v noci, hasiči pomáhajú odčerpávať vodu z komunikácií a verejných priestranstiev aj v súčinnosti s BVS.
  • Pre všetkých obyvateľov, ktorí potrebujú, je pri zbernom dvore k dispozícii piesok a nejaké vrecia. Ak si viete doniesť vlastné vrecia, prosím, doneste si ich so sebou.
  • Linka MHD číslo 36 nepremáva, linka 37 premáva len po zastávku Bratislavská, pod Most SNP premáva medzi Patrónkou a Mostom SNP obchádzkou cez Pražskú, Štefánikovu a Staromestskú (zaplavený je podjazd v Mlynskej doline).
    Viedenská cesta je uzavretá, Devínska je cesta je uzavretá.
    Električky nepremávajú, miesto nich chodia náhradné autobusy a trolejbusy, ale viaceré premávajú odklonenou trasou, preto je potrebné pozerať aktuálne informácie na stránke Dopravného podniku Bratislava.
  • V pondelok 16.9. bude základná škola na Hargašovej ulici zatvorená, triedy materskej školy budú otvorené.
  • Zberný dvor bude v pondelok 16.9. a v utorok 17.9. zatvorený.
  • Pripomíname, že dnes je na Slovensku štátny sviatok a deň pracovného pokoja.
  • Psychológovia a psychologičky z občianskeho združenia IPčko poskytujú bezplatnú a anonymnú psychologickú pomoc, každému kto to potrebuje. Túto pomoc poskytujú niekoľkými spôsobmi:
    1. Jedným z nich je chatová poradňa, ktorá funguje nonstop 24/7, kde sa viete behom pár klikov spojiť s poradcom a porozprávať sa o tom, čo prežívate.

    Chatová poradňa


    2. Takisto ponúkame pomoc prostredníctvom emailového poradenstva, kde nám viete napísať.

    Emailová poradňa


    3. Pre tých, ktorým nevyhovuje písanie máme aj telefonickú krízovú linku pomoci na čísle 0800 500 333, kde sa rovnako viete s poradcom, ktorý je aktuálne dostupný porozprávať o tom, čo práve v danej chvíli prežívate alebo potrebujete.