Začíname II. etapu výstavby športovo-oddychového areálu

Začíname II. etapu výstavby športovo-oddychového areálu
Milí obyvatelia, po pumptracku, workoute, šachu a ping-pongu oficiálne začíname práce na multifunkčnom ihrisku s umelou trávou, mantinelmi, bránkami a sieťovým oplotením, ktoré bude slúžiť pre širokú verejnosť, ako aj pre našich futbalistov MFK Záhorská Bystrica.
Projekt realizujeme vďaka tomu, že sme boli úspešní v žiadosti o dotáciu z Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na budovanie verejných športovísk. „Ako jediná z mestských častí Bratislavy sme dostali dotáciu vo výške 250 000 €. Veľmi sa teším, že rozširujeme športoviská v Záhorskej Bystrici,“ hovorí starosta Jozef Krúpa. Ihrisko realizuje spoločnosť Sportfinal s.r.o. a malo by byť hotové do konca roka, ak to počasie dovolí.
Ihrisko bude mať 64×37 metrov s umelým trávnikom, mantinelmi a ochrannými sieťami. Bránky budú mať veľkosť 5×2 metre a označená hracia plocha bude spĺňať rozmery na futbalové turnaje. K dispozícii budú aj ďalšie dve tréningové bránky v rozmere 3×2 metre. Na ihrisku budú 4 vstupy pre hráčov a jeden vstup bude slúžiť na údržbu.
V okolí multifunkčného ihriska pribudnú ďalšie lavičky a smetné koše, ako aj predpríprava na osvetlenie, ktoré by malo byť osadené v prvej polovici budúceho roka. Ihrisko bude slúžiť širokej verejnosti, ako aj športovým klubom.
Video si môžete pozrieť tu:

Realizované s finančnou podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky – program Podpora regionálneho rozvoja.